arrow logo
  1. Начало
  2. Гаранция и инструкции за грижа

Гаранция и инструкции за грижа

ГАРАНЦИЯ ЗА АВТЕНТИЧНОСТ И КАЧЕСТВО

Nomination е световен лидер на пазара на бижута, създавайки модни бижута за мъже и жени, проектирани и изработени предимно в Италия, използвайки занаятчийски техники и висококачествени материали. Nomination поставя името си на всяко бижу, за да гарантира автентичност и произход.

ПРАВНА ГАРАНЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ

Всички продукти, на Nomination Italy , имат 24 (двадесет и четири) месечна законова гаранция срещу дефекти в съответствие, съгласно дял III от законодателния указ 206/2005. Гаранция за дефекти и съответствие е валидна само когато продуктът се използва правилно и според предназначението му, в съответствие с инструкциите за употреба и грижа, предоставени заедно със съответния продукт.
В случай на дефект на бижуто, той трябва да бъде съобщен в обекта, от където е купен в рамките на 2 (два) месеца от откриването му. Дефектите на артикули, закупени от www.nomination.bg, могат да бъдат съобщени като пишете на нашия отдел за обслужване на клиенти:
email: varna.store@nomination.com
Phone: +359 899172736

За да използвате гаранцията, е необходимо да предоставите касовата бележка, указваща датата на покупка на продукта, за да се валидизира гаранционният сертификат, който трябва да има печат и подпис от нашия оторизиран търговец в случай на покупка, извършена във физически магазин.
Ако артикула има дефект, Клиентът има право да поиска ремонт или замяна на продукта. Ако подобен ремонт или замяна не е възможен или е твърде скъп, Клиентът има право на намаление на цената или на разваляне на договора за продажба.
След като Nomination получи и потвърди продукта, който е в гаранция, Nomination ще продължи с ремонтирането или замяната на продукта възможно най-бързо, освен когато не е възможно или в случай на прекомерни разходи, съгласно чл. 130 от Кодекса на потребителите.(според законодателството в Италия).
Всяко потенциално оплакване за дефекти в съответствие трябва да бъде подадено в рамките на 26 (двадесет и шест) месеца от датата на получаване на продукта.
Гаранцията на производителя не покрива родиево, позлатено или PVD покритие, нито покрива случайно счупване на скъпоценни камъни. Загубата на цвят поради неправилна употреба и / или предмети, произведени в цветна кожа, не се счита за производствен дефект.

За тази цел се препоръчва да се избягва контакт с: козметика и парфюми, тъй като те могат да повредят покритието на бижутата; и химикали, по-специално хлор, и да се вземат предпазни мерки при спортуване или при изпълнение на домашни задачи и т.н. ...
Механизмът и / или пружините на КОМПОЗИВНИ гривни са изключени от гаранцията в случай, че предмети и / или компоненти, които не са снабдени / произведени от Nomination, са сглобени или прикрепени към КОМПОЗИВНАТА гривна. Оригинални КОМПОЗИВНИ бижута Nomination се идентифицират лесно, тъй като всяко парче носи логото на Nomination и следователно се отличава от артикули и / или елементи от различен произход.
Кликнететук, за да видите други езици: Многоезична гаранция.

 

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

(В съответствие със законодателния указ № 206/2005)
Бижутата Nomination са изработени от сертифицирана неръждаема стомана AISI 304 / 316L в комбинация със сребро и / или с 18К или 9К злато и могат да бъдат обработени с галванична вана с розово злато, жълто злато, родий и оксид или с PVD покритие с използване хипоалергенни материали. Nomination колекциите от сребро се изработват от сребро (925); те могат да бъдат комбинирани с естествени, синтетични и / или изкуствени камъни и могат да преминат през процес на оксидация и / или галванична вана от розово злато, жълто злато или родий.
Бижутата Nomination също могат да съдържат емайл; естествени, синтетични и / или изкуствени камъни; кожа, мед, месинг, гума, силикон, памук.

МАТЕРИАЛИ


Материалите, използвани за продуктите на Nomination са в съответствие с Регламент (CE) N. 1907/2006 и Регламент (UE) N. 494/2011.

18К - 9К ЗЛАТО
Превъзходството на благородния метал, неговата вечна привлекателност и висока пазарна стойност правят златото толкова неотразимо както винаги. Nomination използва 18k жълто злато и 9K розово злато.

СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК
Nomination използва голямо разнообразие от скъпоценни и полускъпоценни камъни, както и циркони, синтетични камъни и кристали. Всички наши камъни са внимателно подбрани, но естествените камъни могат да се различават по цвят един от друг и могат да показват някои от техните естествени характеристики: чужди тела, ивици, жилки. Тези характеристики са се очаквани при естествените камъни и не трябва да се считат за несъвършенства.

СРЕБРО (925)
Nomination използва само най-качественото хипоалергенно сребро, обработено с различни покрития. Родият се използва за предотвратяване на окисляване и поддържане на блясъка. Някои колекции се оксиридат, за да се постигне старинен ефект, а други са направени по-ценни със златно покритие: покритие от 24K жълто злато, 24К розово злато с основа 24K жълто злато, 22K покритие от розово злато.

НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА
Nomination използва само най-висококачествената неръждаема стомана (304 или 316). Неръждаемата стомана е невероятно здрава и устойчива, не си сменя цвета и е хипоалергенна. Традиционно не се е използвала за правене на бижута, тъй като не е ковка както златото и среброто, но след като веднъж бъде направена на бижута може да издържи теста на времето, дори ако се носи всеки ден.

ЕМАЙЛ
Nomination използва цветен емайл, за да подчертае и подобри декоративните детайли. Детайлите с емайла са боядисани на ръка. Детайлите с емайла са устойчиви на вода, но могат да бъдат повредени от корозивни вещества. Емайлът трябва да се счита като крехък материал, тъй като силен удар може да доведе до напукването му и до нарушаване на цвета.

КОЖА
Nomination използва само висококачествена италианска кожа. Естествената кожа изисква специални грижи, за да запази първоначалния си цвят, завършеност и мекота, така че бижутата от кожа трябва да се свалят преди измиване и да се избягва контакт с вода, кремове / масла и парфюми по всяко време. Цветната кожа може да избледнее, ако е изложена на пряка слънчева светлина за дълъг период от време. Кожата има естествена еластичност, така че може да откриете, че гривната ви може да изглежда малко по-голяма, след като я носите известно време.

МЕСИНГ
Като част от нашия процес на подбор за използване само на най-висококачествените материали, Nomination също използва месинг, който се предлага с покритие от 18K розово злато и / или родиево покритие. В определени колекции месингът се третира с 999 сребърни покрития и със състаряващи покрития.

СЪХРАНЕНИЕ И ПОЧИСТВАНЕ

За да не повредите скъпоценните камъни и да не надраскате бижутата си, ги съхранявайте в кутия за бижута с отделни разделения или в меки торбички. Не забравяйте да махнете бижутата си, преди да нанесете парфюми, кремове, слънцезащитен крем или всякакъв вид масла. Никога не носете бижутата си, когато работите с перилни или избелващи препарати, амоняк или алкохоли; тези химикали ще причинят обезцветяване, щети и могат да разхлабят захвата на камъните. За почистване на позлатени или сребърни бижута използвайте суха мека чиста кърпа, за да ги избършете. Не използвайте четки, тъй като те могат да надраскат бижутата ви. За почистване на бижута от неръждаема стомана използвайте топла сапунена вода и мека четка за зъби.