arrow logo
  1. Начало
  2. Общи условия

Общи условия

Уважаеми клиенти, преди да направите покупка, внимателно прочетете тези условия, тъй като те регулират договорните отношения за закупуване на артикули на уебсайта www.nomination.bg. Ако имате съмнения относно условията и реда за продажба, моля, свържете се с нас на следния имейл адрес: nominationbg.service@gmail.com.

1. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И ДЕТАЙЛИ НА ПРОДАВАЧА

1.1 Настоящите общи условия регулират онлайн продажбата на артикули Nomination на уебсайта www.nomination.bg, управляван от Ню Вижън - БГ ООД, България с адрес на управление ж.к.Вл.Варненчик, бл.308, регистриран по ддс с булстат BG200244871.

1.2 Тези условия за продажба се регулират от Законодателно постановление №206 / 2005 (Потребителски кодекс), допълнено и изменено с Законодателно постановление № 21/2014 и от Законодателно постановление № 70/2003 (E-customer code).

2. ИЗИСКВАНИЯ НА КЛИЕНТИТЕ

2.1 Само клиенти, които отговарят на следните изисквания, могат да ползват услугата:
- На възраст поне 18 години;
закупуване на продукти от www.nomination.bg не може да бъде с цел покупки на едро и други комерсиални цели
- Имате валиден имейл адрес.

2.2 За всичко по-горе, Ню Вижън - БГ ООД си запазва правото да не приема поръчки от клиенти, които не отговарят на изброените изисквания. Освен това поръчките, получени от държави, които не са обслужвани от компанията, не се обработват.

3. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА

3.1 Отличителните характеристики на продуктите, които се продават на www.nomination.bg, са показани на техническата схема, достъпна на уебсайта, и видима преди закупуването на всеки продукт. До изображението на всеки разглеждан продукт е предоставено и допълнително кратко описание на основните характеристики на продукта. Ню Вижън - БГ ООД, си запазва правото да променя описанията на продуктите в горепосочените технически схеми по всяко време. Изображенията на продуктите, публикувани на уебсайта, представят артикулите в продажба възможно най-точно. Независимо от това, цветовете на продукта и / или размерите могат да се различават от действителните артикули поради браузъра или екрана, използвани по време на сърфиране в уебсайта. Ню Вижън - БГ ООД не носи отговорност за евентуална непригодност на изображения или цветове на артикулите поради горепосочените технически причини. За целите на договора за продажба продуктът се атестира изключително от описанието на продукта в он-лайн техническата диаграма, налична към датата на покупка.

4. ЦЕНИ

4.1 Цените на артикулите са в български лева с включен ДДС, без възможните разходи за доставка. Разходите за доставка се отчитат в раздела „Доставка и разходи“ и се съобщават на клиента при преглед на обобщената количка. Ню Вижън - БГ ООД си запазва правото да променя условията, посочени в раздела „Доставка и разходи“ по всяко време; като се разбира, че разходите за доставка, таксувани за клиента, ще бъдат същите, показани в резюмето на поръчката при направяне на поръчката.

4.2 Nomination Srl си запазва правото да променя цената на продуктите по всяко време и без предизвестие; като се разбира, че цената, начислена за клиента, ще бъде същата, показана на уебсайта при подаване на поръчка.

5. ПРОДАЖБИ И УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ И РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДОГОВОРА

5.1 За да закупят една или повече артикули, клиентите попълват и представят на Ню Вижън - БГ ООД електронна поръчка за покупка (със същата стойност като обвързваща договорна оферта), съдържаща информация за основните характеристики на всяка поръчана стока и съответната цена, избран начин на плащане , начин на доставка и транспортни разходи. Преди да подадат поръчката си, клиентите могат да проверят въведените данни и да коригират възможни грешки при попълване. В момента на сключване на поръчката и преди да я представят, клиентите ще бъдат помолени за потвърждение на приемането на тези общи условия за продажба, при неизпълнение на които поръчката не е пълна.

5.2 Поръчката за продажба се подава в нашата база данни за времето, необходимо за обработка на поръчката и за административни цели, във всеки случай, както е предвидено в закона.

5.3 Приемат се само следните методи на плащане:
Наложен платеж, като Пощенски Паричен Превод (ППП) при получаване на поръчката с предварителен преглед и възможност за връщане, като връщането е за сметка на поръчителя

5.4 След като Ню Вижън - БГ ООД получи Вашата заявка ще Ви бъде изпратено автоматично потвърждение, че вашата поръчка влиза в нашата система. Този имейл не е потвърждение за изпълнението на поръчката, а потвърждение за получаване на вашата заявка за покупка.

Ще получите втори имейл, след като проверим информацията в поръчката и наличността на продукта, за да потвърдим, че поръчката е обработена и че ще бъде изпълнена. В този момент договорът трябва да се счита за задължителен. Този имейл за приемане на покупка съдържа препратка към по-рано приетите Общи Условия и пълно резюме на вашата покупка.

Ню Вижън - БГ ООД може да спре обработката на поръчката за покупка в следните случаи: (а) непълни или неправилни поръчки; (б) в случай, че артикулите не са налични (не са налични в момента на поръчката или вече не са в продажба)

5.5 Данните за кредитната карта се третират с пълна поверителност. Ню Вижън - БГ ООД не носи отговорност за евентуални измами с карти, използвани от трето лице. Във всеки случай, за допълнителна сигурност,Ню Вижън - БГ ООД си запазва правото да анулира транзакцията и / или да поиска допълнителна информация или документи в случай на съмнение за измама с карта.

6. ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА

6.1 Поръчките се изпращат от Ню Вижън - БГ ООД, Варна, България, от понеделник до петък от 14:00 до 17:30. Продуктите, поръчани през уикенда и в празнични дни, се обработват на следващия работен ден.

6.2 Поръчки на артикули, налични на склад, се доставят в рамките на 5 работни дни от момента на поръчката. Предоставянето на временно изчерпани артикули е гарантирано в рамките на 3 седмици и във всеки случай най-много до 30 дни от датата на договора. В някои периоди от годината могат да възникнат забавяния на доставките поради организационни проблеми или поради недостиг на персонал; за възможни закъснения ще бъдете уведомени по имейл. В случай, че артикулите не се доставят в рамките на максимум 30-дневен срок, клиентите могат да се свържат с Обслужване на Клиенти чрез имейл с искане за доставка в разумен допълнителен срок, предвид обстоятелствата. Ако артикулите не бъдат доставени в рамките на посочения допълнителен срок, клиентът има право да анулира договора.

6.3 Доставка се извършва чрез куриерските услуги на Speedy /Ekont. 

6.4 Поръчката се доставя на адреса, посочен в полето „адрес за доставка“.

6.5 Доставките чрез www.nomination.bg се извършват само в границите на България.

6.6 Обобщението на вашата поръчка показва всички възможни разходи за доставка. 

6.7 Клиентите трябва да проверяват артикулите веднага по време на доставката и да докладват за възможни аномалии и / или фалшификация и / или повреда директно върху документацията за доставка на куриера и по-късно, да докладват на имейл адреса на Ню Вижън-БГоод, nominationbg.service@gmail.com.

6.8 Клиентите трябва да докладват за всички недоставени артикули в рамките на 8 дни след получаване на известието по имейл за доставка, като изпращат известие до nominationbg.service@gmail.com, за да позволят на Ню Вижън-БГоод да подаде бърза жалба до куриерската служба. След като този срок изтече, пратката се счита за правилно получена, освен ако не се представи доказателство, което показва, че обективно е невъзможно да се спазва дадения срок. Клиентите също така трябва да съобщят за всяка повреда, открита върху опаковките и / или върху съдържащите се в тях стоки, като изпращат уведомление на nominationbg.service@gmail.com.

6.9 Ню Вижън-БГ ООД не носи отговорност за липсващо съдържание от опаковката, в случай че същото пристигне перфектно запечатано и няма признаци на подправяне.

7. ФОРС МАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

7.1 Nomination Srl си запазва правото да отложи доставката в случай на обстоятелства извън неговия контрол. Следователно Ню Вижън-БГоод не носи отговорност в случай на пълно или частично нарушение на задълженията, изброени в настоящото споразумение, ако такова нарушение се дължи на непреодолима сила, включително, но не само, природни катаклизми, тероризъм, войни, въстания, загуба на електрическа енергия и др., общи стачки и / или ограничения по отношение на пътните условия и въздушното движение.

8. ГАРАНЦИЯ НА АРТИКУЛИТЕ

8.1 Всички артикули, достъпни на www.nomination.bg, се покриват от гаранцията срещу производствени дефекти в рамките на две години от доставката. Всеки артикул се доставя със своя гаранционен сертификат. Клиентите имат право на безплатен ремонт или подмяна, при липсата им на склад. Вслучай на спряно от производство бижу и невъзможност да бъде ремонтиано, може да се намали цената му. Юридическата гаранция не покрива възможни разлики, дефекти, дефектни артикули и / или неизправност поради злополука или отговорност на клиентите или злоупотреба с продукта. За всеки иск за гаранция, клиентите трябва да представят доказателство за покупка под формата на разписка за плащане с дата на покупка (касова бележка или бележката от доставчика, която замества касов бон)

8.2 Ако клиентите забележат проблем в артикулите, закупени от Ню Вижън-БГоод, докато правната гаранция е валидна, те трябва да изпратят имейл до nominationbg.service@gmail.com включително своите лични данни (име и фамилия, адрес за събиране на продукта) и номера на поръчката.Ню Вижън-БГоод ще организира събирането на стоки и нова пратка за своя сметка.

9. ПРАВО НА ПРЕКРАТЯВАНЕ

9.1 Удовлетвореността на клиентите е нашата основна цел. Ако по някаква причина клиентите не са доволни от покупката си, те имат право да прекратят това споразумение в рамките на 30 работни дни от получаването на поръчаните артикули. В случай на многократна покупка в една поръчка, срокът влиза в сила от датата на получаване на последния артикул. Правото на прекратяване не се прилага в случай на продукти, изработени по мярка или по специална поръчка (изключение прави гривната от колекцията „Composable“, чието персонализиране не влияе върху правото на прекратяване, както е предвидено в този параграф). За да упражнят правото на прекратяване, клиентите трябва да подадат заявление за разрешение чрез процедурата за връщане и / или да изпратят всяка друга изрична декларация на nominationbg.service@gmail.com.
В случай че тази опция е избрана, Ню Вижън-БГоод незабавно потвърждава получаването на известие за прекратяване на договора по имейл.
За да се спази срока за право на прекратяване, е достатъчно клиентите да изпратят съобщението си преди изтичането на срока за прекратяване (в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчаната стока).
В резултат на прекратяването всички плащания, направени от Клиентите към Ню Вижън-БГоод, ще бъдат възстановени, включително стандартните разходи за доставка, ако има такива (с изключение на допълнителни разходи поради вашия избор на метод на доставка, който струва повече от стандартната услуга за доставка на Nomination), без забавяне и във всеки случай в рамките на 14 дни от получаване на известието за прекратяване на договора на Клиента. Споменатите възстановявания се изплащат по същия начин на плащане, използван от Клиента за първоначалната транзакция, освен ако не е уговорено друго с клиента. Във всеки случай клиентът не поема допълнителни разходи в резултат на посоченото възстановяване. Във всеки случай възстановяването се спира до получаването на върнатата стока или до получаване на доказателство от клиента, че стоките са изпратени.
Клиентите са любезно помолени да върнат стоки на адрес Варна 9023, ж.к.Вл.Варненчик, офис на Speedy, ул.Ниш, 33. Ню Вижън-БГ ООД, лице за контакт: Красимира Миленкова, без забавяния и във всеки случай в рамките на 14 дни от получаване на Номера за Разрешение за Връщане, изпратен от Ню Вижън-БГоод. Условието се счита за спазено, ако клиентите върнат стоки преди изтичането на 14-дневния срок. Като се има предвид естеството на продуктите, клиентите трябва да върнат стоки с куриер, като прибавят застраховка, така че да имат право на възстановяване в случай на откраднати или изгубени вещи. Таксите за връщане са за сметка на клиентите.>br>Обслужването на Клиенти ще се свърже с Клиента, в случай че върнатите артикули не отговарят на условията, посочени по-долу, в следващия член 9.2 и са обобщени в процедура за онлайн връщане. В такъв случай клиентите могат да изберат, ако предпочитат да приемат приспадане от възстановяване на сумата, равно на намалената стойност на върнатата стока, или да получат обратно закупена стока за тяхната сметка. Ако клиентите отказват замяна на продукти, Ню Вижън-БГоод ще задържи стоката и сумата, изчислена като намалена стойност на върнатите продукти.

9.2 Освен процедурата за връщане, уведомяваща, както се изисква от предходния член 9.1, и след получаване на Искането за Връщане от Ню Вижън-БГоод, ще изпрати на клиента писмено потвърждение по имейл с Номер на Разрешение за Връщане. Разрешението за Връщане трябва да бъде принтирано и приложено към артикула. При липса на горепосоченото Одобрение, Ню Вижън-БГоод не разрешава връщане на стоки по някаква причина.

9.3 Върнатият артикул трябва да отговаря на следните условия:
1. не трябва да бъде използван, износен, измит
2. на опаковката не трябва да има признаци на износване, ожулвания или драскотини.
3. продуктът трябва да бъде придружен от приложената гаранция и всички етикети, опаковки и оригинални аксесоари.

9.4 Ню Вижън -БГ ООД. няма да приеме върнатите артикули, ако последните условия не са спазени, предвид политиката за връщане към Ню Вижън -БГ ООД. Освен това, молим, не забравяйте, че Ню Вижън -БГ ООД не приема връщане на артикули при следните събития: а) кражба или загуба на артикула по време на процедурата за връщане; б) връщане на употребявани или повредени артикули.

10. ПРАВО И ЮРИСТДИКЦИЯ

Договорът за покупко-продажба, сключен чрез уебсайта www.nomination.bg, се регулира от българския закон.

За уреждане на всеки спор, произтичащ от тълкуването и / или прилагането на настоящите Общи условия за продажба и на този акт за покупка, Съдът, в който клиентите пребивават или са избрали местоживеенето си, ще има изключителна юрисдикция.